June 29, 2005 10:59 pm
Tipping the velvet

Ako želite pogledati jedan sjajan film lezbijske tematike, onda svakako preporučujem “Tipping the velvet”. Ionako je izbor oskudan (da ne kažem opskuran, ha ha), no ovo je op?enito izvrsna mini-serija koju se isplati pogledati čak i ako nemate nikakvih homoseksualnih primisli u glavi. A još ako ste posljedni romantčar kao ja, onda ćete 100% uživati!
To je BBC-jeva mini-serija koja se sastoji od 3 nastavka, no radnja se odvija vrlo dinamično (ali ne i predinamično) i toliko je zanimljiva, da će vam tih ne-znam-koliko-sati naprosto proletjeti. Što se mene tiče, mogli su snimiti i nastavak, ne bi mi smetalo.
Da stvari budu još bolje, radnja se odvija krajem 1880-ih, dakle, jedno od mojih najomiljenijih razdoblja, ha ha, iako, da vas odmah razočaram, u filmu nema raskošnih kostima i haljine izgledaju više-manje prosječno. Ipak, ja na to uopće nisam obraćala pozornost, jer su mi pažnju zaokupile sasvim druge stvari: izvrsna gluma, izvrstan scenarij, izvrsna kamera i zanimljiva radnja. Jedinu jedinu malu primjedbu imam na količinu nerealnosti koja se pojavljuje u filmu – cijelo vrijeme imate osjećaj da su u Londonu 19. stoljeća živjele samo lezbijke i da su vodile prekrasne romantične živote! Na kraju je, dakako, happy end, pa bi onda ovaj film ponajprije smjestila u kategoriju romantične drame.
Nekoliko screenshotova:

Leave a Reply


O meni
21 godina. Rođena u Rijeci. Studentica jednog zagrebačkog fakulteta. (više?)

Site
Kategorije
Linkovi
Arhiva
Meta