January 4, 2009 3:22 am
Soledad Miranda, kraljica trasha

Budući da je tragično poginula u automobilskoj nesreći 1970. kada je imala samo 27 godina, ova danas uglavnom nepoznata španjolska glumica iza sebe je ostavila tek nekoliko filmskih uradaka B ili C kategorije, a glumački vrhunac bio joj je pokazati sisu.

ALI… !

Da ne bih bila preoštra, mora se priznati da je Soledad ipak zanimljiva pojava, pa makar to bilo samo radi atraktivnog izgleda (nema ni to svatko, mora se priznati). Da je poživjela duže, možda bi ostavila za sobom i neke značajnije naslove od “Vampyros Lesbos“, “Eugenie de Sade”, “Count Dracula”, “Sound of Horror“, “She killed in ecstasy”, itd., itd., ali ovako nam ne preostaje ništa drugo nego prokopati po tim (većinom) očajno lošim trash-uratcima u potrazi za… (zar baš trebam reći?!)

Sudeći po Wikipediji, Soledad se osim filmovima bavila još i pjevanjem (sredinom 60-ih izdala je nekoliko pop-singlica), slikanjem, pisanjem poezije i čitanjem, a u pauzi između toga se i udala godine Gospodnje 1966. i već sljedeće godine rodila.

Poznata je postala većinom zahvaljujući filmovima Jessa Franca, a želja da se proslavi i izvan Španjolske za života joj se, nažalost, nije ostvarila. Bilo kako bilo, kaže se da svatko nađe svoju publiku, a Soledad je, bogami, očigledno pronalazi još i danas.

One Response to “Soledad Miranda, kraljica trasha”

  1. The Flapper Girl » Blog Archive » Opet? Says:

    [...] headeru je (NAPOKON!) s desne strane Soledad Miranda. Layout je Burlap Texture, brushevi uglavnom s Aetherealityja, fontovi s UrbanFonts i DaFont. [...]

Leave a Reply


O meni
21 godina. Rođena u Rijeci. Studentica jednog zagrebačkog fakulteta. (više?)

Site
Kategorije
Linkovi
Arhiva
Meta