Domain

Flapper girl je termin koji u prijevodu označava novu vrstu moderne žene koja se pojavila 1920-ih godina: samosvjesnu i hrabru koketu koja suknjama do koljena ruši načela nekadašnjeg viktorijanskog morala. 1920-ete su također bile doba procvata filmske industrije i polaganog nastanka filmskih zvijezda u današnjem smislu; doba velikih umjetnika i naprednih ideja te doba slobode eksperimentiranja koja je u današnjem svijetu ponovno postala kontroverzna.

Domena flapper-girl.net postoji od prosinca 2004. godine. Prvotna ideja bila je napraviti stranice isključivo na temu 1920-ih (moda, zabava, položaj žena, glazba, slikarstvo, značajni ljudi…), ali budući da je moj blog pokrivao cijelu tu tematiku uz, naravno, svakodnevna trkeljanja o srednjoj školi, latinskom koji mi je tada bio bauk-predmet i sl., stranice su bile podosta zapuštene dok ih nisam odlučila spojiti s blogom.  Uzevši u obzir i staru domenu na beryozinka.blog.hr, ovaj blog postoji od 10. svibnja 2004., što ga trenutno čini veselim 5-godišnjakom.

U tih 5 godina stranice na ovoj adresi promijenile su mnogo lica:

Svoju prvu stranicu pod imenom “A place called Björk” napravila sam s 12 godina, kada sam bila njen najžešći fan, i hostala na GeoCities-u.

Od 25. 12. 2003.g. na domeni nihon-buyou.com imala sam stranicu o japanskom plesu od koje sam odustala godinu dana kasnije, ali koncept je bio interesantan:

Ako vas zanima nešto više o starim predlošcima iz vremena blog.hr-a, pogledajte sva lica bloga.

Za bilo kakve prijedloge ili komentare možete pisati na mail [at] flapper-girl [dot] net.

Comments are closed.


O meni
21 godina. Rođena u Rijeci. Studentica jednog zagrebačkog fakulteta. (više?)

Site
Kategorije
Linkovi
Arhiva
Meta